16.4. – 20.4.2018

Pondělí: Přesnídávka:   rohlík s vajíčkovou pomazánkou, čaj, ovoce/zelenina 1,3,7

                  Oběd:          polévka z červené čočky se zeleninou 1,7,9   

16.4.                              dukátové buchtičky s krémem, kakao 1,3,7

                   Svačina:     chléb s pomazánkou z makrely, čaj, ovoce/zelenina 1,3,4,7


 Úterý      Přesnídávka:   vločková kaše s ovocnou přesnídávkou, čaj, ovoce 1,7

                  Oběd:          polévka drůbková se sýrovým kapáním 1,3,7,9

17.4.                              krůtí na paprice, těstoviny, čaj s citrónem 1,7

                 Svačina:      houska s pomazánkou z Lučiny, mléko, ovoce/zelenina 1,7


 Středa:  Přesnídávka:   kaiserka s tvarohovou pom. s pažitkou, bílá káva, ovoce/zelenina 1,7

                 Oběd:          polévka selská 1,7,9                     

18.4.                             debrecínská pečeně, fazole na kyselo, chléb, salát z červené řepy

                                    s celerem, džus 1,7,9

                   Svačina:   chia chléb s pomazánkou z rybího filé, čaj, ovoce/zelenina 1,4,7


 Čtvrtek: Přesnídávka:  sladká raženka, malcao, ovoce 1,7      

                   Oběd:       polévka dýňová s opečenou houskou 1,7                                            

19.4.                            játra na cibulce, hrášková rýže s bulgurem, čaj se sirupem 1

                  Svačina:    rohlík s celerovou pomazánkou, čaj, ovoce/zelenina 1,3,7,9         


 Pátek:    Přesnídávka:  chléb se sýrovou pomazánkou, čaj, ovoce/zelenina 1,7

                 Oběd:         polévka krupicová s vejci 1,3,9            

20.4.                            kuřecí v mrkvi, brambor, džus 1,7       

                 Svačina:    houska s ředkvičkovou pomazánku, čaj, ovoce/zelenina 1,7


 23.4. – 27.4.2018

Pondělí: Přesnídávka:   chléb s tvarohovou pom. s kápií, ochucené mléko, ovoce/zelenina 1,7

                   Oběd:         hovězí vývar s těstovinovou rýží 1,9                                                  

23.4.                              svíčková na smetaně, houskový knedlík, čaj se sirupem 1,3,7,9

                  Svačina:     rohlík se zeleninovou pomazánkou, čaj, ovoce/zelenina 1,3,7      


Úterý       Přesnídávka:  houska s pomazánkou z nivy, mléko, ovoce/zelenina 1,7

                   Oběd:         polévka ruský boršč 1,7,9

24.4.                              rizoto s kuř. masem a zeleninou syp. sýrem, červ.řepa, ovocný nápoj 1,7    

                   Svačina:    jogurt s cereáliemi, čaj, ovoce 1,7


 Středa:   Přesnídávka:  rohlík s medovou pomazánkou, kakao, ovoce 1,7

                  Oběd:         polévka květáková s kuskusem 1,7,9                                                 

25.4.                             obalované rybí filé, brambor, salát z čínského zelí s pórkem a paprikou, 

                                    čaj s citrónem 1,3,4,7       

                  Svačina:    chléb s vajíčkovou pomazánkou s cibulkou, čaj, ovoce/zelenina 1,3,7


 Čtvrtek: Přesnídávka:   semínkový chléb s pomazánkou z krabích tyček, čaj, ovoce/zelenina 1,3,7

                   Oběd:        polévka z míchaných luštěnin 1,7,9      

26.4.                             špagety po milánsku, džus 1,7   

                  Svačina:    pudink s jahodami a piškoty, čaj, ovoce 1,7


 Pátek:    Přesnídávka:  chléb s máslem a plátkovým sýrem, čaj, ovoce/zelenina 1,7

                  Oběd:        zeleninový vývar s ovesnými vločkami 1,9

27.4.                            vařené vejce, koprová omáčka, brambor, ovocný čaj 1,3,7

                  Svačina:   houska se šunkovou pomazánkou, bílá káva, ovoce/zelenina 1,7        


 Hana Kryštůfková                                                                                Monika Říhová

vedoucí kuchařka                                                                           vedoucí školní jídelny

Čísla za jednotlivými chody označují alergeny obsažené v jídle.

Dětem je po celý den nabízeno ovoce a k pití i čistá voda.

 
 Seznam alergenů

s číselným označením dle Nařízení RP a Rady EU č. 1169/2011:

 

  1     obiloviny obsahující lepek

  2    korýši a výrobky z nich

  3    vejce a výrobky z nich

  4    ryby a výrobky z nich

  5    jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

  6    sójové boby (sója) a výrobky z nich

  7    mléko a výrobky z něj

  8    suché skořápkové plody, tj. mandle, ořechy

  9    celer a výrobky z něj

10    hořčice a výrobky z ní

11    sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12    oxid siřičitý a siřičitany

13    vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14    měkkýši a výrobky z nich

Dne 13.12.2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenních složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášentlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy povinností označit jasně a zřetelně alergeny obsažené v jídle.

Na našich jídelníčcích bude za každým chodem uvedeno číselné označení alergenů, které jídlo obsahuje. Seznam alergenů je uveden pod jídelním lístkem.